به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین روحانی نژاد عصر چهارشنبه در اولین همایش استانی اعضای ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی استان که در تبریز برگزار می شد، اظهار داشت: مناسبت های مذهبی یکی از سرمایه های اجتماعی مکتب تشیع بوده و نقش بی بدیل و بی نظیری در این مکتب دارند و کارکردشان بسیار مهم است.
وی در همین راستا ادامه داد: این سرمایه های اجتماعی در طول تاریخ، به ویژه در دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی نقش بی بدیلی ایفا نموده اند.
وی با بیان این که در وقوع انقلاب اسلامی مساجد و هیئت های مذهبی نقش بی نظیر و پررنگی داشتند، گفت: هیچ مجموعه ای در کشور نبود که به اندازه این سرمایه های اجتماعی نقش ایفا نمایند. از این رو دشمنان همواره خواهان ضربه زدن به این سرمایه های اجتماعی بوده و هستند.
حجت الاسلام روحانی نژاد در ادامه ضمن اشاره به تاسوعا و عاشورای سال ۵۷ و حضور هیئت های مذهبی در صحنه وقوع انقلاب ادامه داد: شعارهای ارائه شده از جانب این هیئت ها به منزله یک رفراندوم برای نظام شاهنشاهی بود و اگر آنان حق رای داشتند می توانستند اعلام کنند که رژیم شاهنشاهی مشروعیت خود را از دست داده است.
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی کشور در همین راستا با بیان این که در دوران دفاع مقدس، به نوعی هرکسی که توفبق حضور در جبهه ها را می یافت اکثرا از مساجد و هیئت ها بود و حسین گویان وارد جبهه می شد، این امر را از کارکردهای هیئت های مذهبی دانست و بیان داشت: در طول این ایام به هنگام بدرقه رزمندگان و یا استقبال از پیکر پاک شهیدان ورد زبان هیئت های مذهبی، علما و خانواده های شهدا و رزمندگان حسین بود وکلیه عملیات و برنامه ها با نام کربلا و حضرت سیدالشهداء شروع می شد و همه گریه ها برای حسین و مصائب اهل بیت بود.
وی در همین خصوص، حضور ۲۶ میلیونی زائرین ایرانی در اربعین حسینی امسال را از دیگر کارکردهای این هیئت های مذهبی دانست و با بیان این که این ها همه نشان دهنده کارکردهای هیئت های مذهبی است و دشمن به خاطر ضربه زدن به این نظام و کشور اسلامی توطئه هایی را برنامه ریزی کرده، ادامه داد: هدف از برنامه ریزی این توطئه ها و برگزاری ده ها کنفرانس و نشست از سوی آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیسمی ممانعت از اثربخشی این کارکردها و مخدوش کردن چهره اسلامی این هیئت های مذهبی است.
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی کشور با تکیه بر دیدگاه نظریه پرداز معروف پوپ یاما ادامه داد: بر اساس دیدگاه مذهبی این نظریه پرداز دوعامل مهم شیعه را مقتدر نموده است، یکی از این دو عامل مهم ریشه در کربلا دارد و دیگری ریشه در انتظار تشیع.
حجت الاسلام روحانی نژاد در همین راستا با اشاره به نقش و جایگاه ولایت فقیه افزود: البته عامل سومی نیز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پیدا شده و آن قدرت ولایت فقیه است و همواره دشمنان به دنبال ایجاد شکاف و خلل در این سه قدرت هستند و با شکل دادن به مسلک های نوظهور دینی و عرفان های تازه، انواع و اقسام موسیقی های برنامه ریزی شده، گسترش شمائل مختلف به گونه ای برنامه ریزی کرده و مواردی را مطرح می سازنند که نگاه و ذهنیت مردم نسبت به اسلام و حسین و شهدا را تغییر دهند.
وی در ادامه ضمن اشاره به قانون مصوبه ۶۰۳ سال ۱۳۸۶ و شکل گیری ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی و تشریح وظایف این ستاد و سایر دستگاه های اجرایی و مشارکت مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبات این شورا را لازم الاجرا دانست و گفت: مصوبات این شورا نیازی به تایید دیگر مراجع ندارند و به محض مصوب شدن لازم الاجرا هستند.
حجت الاسلام روحانی نژاد در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر ضرورت توجه به ماموریت های اصلی هیئت های مذهبی و غنابخشی فکری و محتوایی مجالس و مراسم سوگواری در جهت ارتقا و تعمیق بصیرت و معرفت اقشار بیان داشت: ما باید در جهت تعمیق دادن و ارتقای کیفیت مداحی و آشناسازی مداحان با سیره زندگانی ائمه معصومین، زدودن خرافات و انحرافات پدیدآمده، رفتارهای موهن و خلاف موازین در زمینه مراسم و برنامه های سوگواری، نوآوری و تبلیغ سبک های جدید متناسب با شئون این مراسم بیش تر فعالیت کنیم.
وی در پایان ضمن اشاره به هفتم اسفندماه وانتخابات مجلس خبرگان و شورای اسلامی با بیان در این روز بیش تر از هر زمان دیگری نیازمند وحدت و انسجام ملی هستیم، گفت: در این انتخابات همه باید تلاش کنند تا با حضور اکثریت مردم معادلات سیاسی دنیا را برهم ساخته و بر اساس شاخص ها و موازین انقلاب اسلامی افراد اصلح را انتخاب کنیم.
نظر شما